/ 19 Jan

De beste tongschraper van Kruidvat: geen slechte adem meer

De tongschraper van Kruidvat is een simpel en effectief hulpmiddel om een slechte adem te voorkomen. De tongschraper is gemaakt van roestvrij staal en heeft een gebogen vorm die speciaal ontworpen is om op een efficiënte manier afzettingen van bacteriën, voedselresten en plak te verwijderen van de tong. Door het gebruik van een tongschraper kun je de ophoping van bacteriën op de tong verminderen, wat bijdraagt aan een frissere adem. Het is aanbevolen om de tongschraper minstens twee keer per dag te gebruiken, bijvoorbeeld na het tandenpoetsen en flossen. De tongschraper van Kruidvat is een betaalbare en eenvoudige manier om slechte adem te voorkomen.

Wat is een tongschraper?

Een tongschraper is een eenvoudig maar effectief hulpmiddel dat gebruikt wordt om afzettingen, zoals bacteriën, voedselresten en plak, van de tong te verwijderen. Deze afzettingen kunnen leiden tot een slechte adem, een witte aanslag op de tong en een onaangenaam gevoel in de mond. Tongschrapers zijn vaak gemaakt van roestvrij staal of plastic en hebben een gebogen vorm die speciaal ontworpen is om efficiënt te kunnen schrapen. Sommige tongschrapers hebben een afgeronde uiteinde voor een zachte, comfortabele reiniging, terwijl andere een scherpere rand hebben voor een grondigere reiniging. Het gebruik van een tongschraper wordt aanbevolen door tandartsen en mondhygiënisten als onderdeel van een dagelijkse mondhygiëne routine.

Wat zijn de voordelen van tongschrapen?

Tongschrapen is een eenvoudige en effectieve manier om je mondhygiëne te verbeteren. Hier zijn enkele van de voordelen:

 1. Vermindert slechte adem: De afzettingen op de tong, zoals bacteriën en voedselresten, kunnen leiden tot een slechte adem. Door deze afzettingen weg te schrapen met een tongschraper, kan je de ophoping van bacteriën verminderen en een frissere adem krijgen.
 2. Verbetert de smaakbeleving: De afzettingen op de tong kunnen ook leiden tot een verstoorde smaakbeleving. Door de tong te schrapen, kan je de smaakpapillen vrijmaken, waardoor je de smaken van voedsel beter kunt proeven.
 3. Vermindert een witte aanslag op de tong: Sommige mensen hebben een witte aanslag op hun tong, die vaak een teken is van een overmatige ophoping van bacteriën. Door de tong te schrapen, kan je deze aanslag verminderen.
 4. Verbetert de mondgezondheid: Tongschrapen helpt bij het verwijderen van afzettingen die kunnen leiden tot tandbederf, tandvleesontsteking of andere mondproblemen.
 5. Gemakkelijk en snel: Tongschrapen is een eenvoudige en snelle manier om de mondhygiëne te verbeteren. Het duurt slechts enkele minuten en kan gedaan worden als onderdeel van de dagelijkse tandenpoets routine.

Het is aanbevolen om de tongschraper minstens twee keer per dag te gebruiken, bijvoorbeeld na het tandenpoetsen en flossen voor een optimaal resultaat. Het is wel belangrijk dat de tongschraper schoon en gesteriliseerd is.

Wat kan tongschrapen niet doen?

Tongschrapen is een effectief hulpmiddel voor verbetering van de mondhygiëne, maar het is belangrijk om te beseffen dat het niet alles kan oplossen. Hier zijn enkele dingen waar tongschrapen niet geschikt voor is:

 1. Tongproblemen oplossen: Tongschrapen kan helpen bij het verwijderen van afzettingen en een witte aanslag op de tong, maar het kan geen onderliggende medische problemen oplossen zoals geirriteerde tong, tongontsteking of candida.
 2. Tandbederf voorkomen: Tongschrapen kan helpen bij het verwijderen van afzettingen die tandbederf kunnen veroorzaken, maar het is geen vervanging voor reguliere tandverzorging zoals tandenpoetsen en flossen.
 3. Tandvleesproblemen oplossen: Tongschrapen kan helpen bij het verwijderen van afzettingen die tandvleesontstekingen kunnen veroorzaken, maar het is geen vervanging voor reguliere mondhygiëne zoals tandenpoetsen, flossen en mondspoeling.
 4. Geen preventie van ziekten: Tongschrapen kan helpen bij het verminderen van bacteriën in de mond, maar het kan geen preventie bieden voor ziekten zoals hart- en vaatziekten of diabete die in verband staan met slechte mondgezondheid.
 5. geen vervanging van professioneel advies: Tongschrapen is een aanvulling op de reguliere mondhygiëne, maar het is geen vervanging voor professioneel advies van een tandarts of mondhygiënist. Als je problemen met je tong of mond hebt, is het verstandig om een professioneel advies te vragen.

In het algemeen is tongschrapen een effectief hulpmiddel voor verbetering van de mondhygiëne, maar het is belangrijk om te beseffen dat het niet alle problemen kan oplossen en dat reguliere mondhygiëne en professioneel advies nog steeds noodzakelijk zijn voor een gezonde mond.

Hoe gebruik je een tongschraper?

Het gebruik van een tongschraper is eenvoudig en duurt slechts enkele minuten. Hier is een stapsgewijze handleiding:

 1. Maak je mond schoon: Maak je mond schoon door te poetsen en te flossen voordat je de tongschraper gebruikt.
 2. Open je mond: Open je mond zo ver mogelijk en plaats de tongschraper achterin je mond, met de gebogen kant naar boven gericht.
 3. Schraap je tong: Gebruik de schraper om van achteren naar voren te schrapen, beginnend bij de achterkant van de tong. Herhaal dit een paar keer, zorg dat je de hele tong hebt geschraapt.
 4. Spoel je mond: Spoel je mond grondig met water om eventuele afzettingen te verwijderen.
 5. Herhaal het proces: Herhaal het proces minstens twee keer per dag, bijvoorbeeld 's morgens en 's avonds na het tandenpoetsen.
 6. Maak de tongschraper schoon: Maak de tongschraper na gebruik schoon met warm water en een milde zeep.

Het is aan te raden om het gebruik van de tongschraper te bespreken met een tandarts of mondhygiënist als je twijfels hebt over hoe je het moet gebruiken of als je medische problemen hebt met je tong of mond. Het is ook belangrijk om te vervangen als de schraper zichtbaar beschadigd is of als de randen afgerond zijn, om beschadiging van de tong te voorkomen.

De beste tongschraper

De RX Goods® RVS Tongschraper is de best beoordeelde tongschraper op bol.com, met een gemiddelde van 4,8 uit 5 sterren.

Copyright © 2023 Alle rechten voorbehouden | Beautybywiesje.nl